Artec-IT Solutions
Het in Duitsland gevestigde Artec-IT Solutions produceert al diverse decennia een systeem om ongestructureerde data te archiveren. Aanvankelijk in opdracht van de Duitse overheid die een compliant archief systeem zocht, later als uniek product voor bedrijven van over de hele wereld. Dit archiefsysteem heeft in elke IT omgeving een aantal voordelen waardoor het de logische en naadloze aanvulling is op de bestaande infrastructuur.
Archivering van ongestructureerde data
De meeste data bij Big-Data is ongestructureerd. Denk hierbij aan E-mail, losse files, VoIP berichten, afbeeldingen, scans of printopdrachten. Zodra we data sneller en meer overzichtelijk willen gebruiken gaat er een slag aan vooraf om de data te structureren. Dan zit de data in een database en kunnen we er handig mee overweg. Alleen is een database zelf eigenlijk niet handig vanwege beperkte flexibiliteit, is kennis intensief en is relatief kostbaar door bijvoorbeeld een licentiestructuur waar we niet omheen kunnen. Artec plaatst de ongestructureerde data in een archief en indexeert dat archief. Op die manier hoeven we niet meer vooraf een structuur aan te brengen en dus onze werkwijze aan te passen. Door een slimme en snelle indexering vinden we nu in korte tijd de informatie uit een grote hoeveelheid Big-Data.
Compliancy
Steeds vaker en steeds meer bedrijven worden gevraagd om de professionele handelingen te kunnen overleggen. De aan regels gebonden bewijslijst neemt meer en meer zijn intrede in de dagelijkse manier van werken. Heel veel bedrijven worstelen met de vraag hoe aan deze nieuwe regelgeving te kunnen voldoen. Met Artec is dat een vanzelfsprekendheid. Een Artec archief is de-facto compliant en neemt zo veel zorgen uit handen.
Niet zoeken maar vinden
We besteden elke dag veel tijd aan het doorzoeken van E-mail folders, netwerk share’s of zelfs ordners met afdrukken en bonnen. Met Artec geven al die gegevens aan een electonische archivaris en vragen aan hem (of haar) wat we zoeken. De archivaris heeft dan binnen maximaal twee seconden datgene wat we hebben gevraagd. Daardoor kunnen we weer snel aan het werk met de opgevraagde informatie. Elke dag levert dit veel tijdbesparing op waardoor we per dag beduidend meer werk verzetten. En dat alleen al omdat we niet meer hoeven te zoeken maar omdat we vinden.
Data in een archief valt buiten de backup
Het veiligstellen van data is voor de meeste organisaties ook vandaag de dag nog steeds een hoofdpijn dossier. Is het niet vanwege onvoldoende tijd voor teveel data dan is het wel vanwege de kosten voor hardware, software en vooral licenties. Data die in een archief zit hoeft niet te worden veiliggesteld. Desnoods plaatsen we een tweede copie van het archief op een tweede veilige plaats. Maar elke dag of week de hele dataset veiligstellen is niet meer nodig. Hierdoor wordt de backup kleiner, is er genoeg tijd om de backup te maken en dalen de kosten van de backup substantieel.
Data in standaard formaat als migratie middel
Infrastructuursystemen worden doorgaans elke vijf tot zeven jaar vervangen. In tegenstelling tot wat alle fabrikanten zeggen is het overzetten van data nog steeds een zware bevalling. Om bijvoorbeeld vijf Terrabyte aan E-mail data over te zetten van, laten we zeggen Novell GroupWise, naar Microsoft Exchange of van Exchange 2007 naar Exchange 2010 in een nieuw domein, zijn we dagen zo niet weken bezig. Dat wordt anders als de E-mail data in het standaard SMTP formaat beschikbaar is in een archief. Simpelweg het archief in de nieuwe E-mail omgeving inlezen en klaar is kees. Migraties waren nog nooit zo eenvoudig.
Archief als fall back na een disaster
Net als backup kan je de operationele data natuurlijk passief of semi passief op een uitwijklocatie plaatsen voor als er zich een ramp voordoet. Naarmate de hoeveelheid data toeneemt worden storage systemen steeds zwaarder belast met de synchronisatie van de productie en de uitwijk locatie. Een archief verkleint die hoeveelheid operationele data en dus de problematiek, lees kosten, van het synchroniseren.
Kopen, Leasing, Huren, u zegt het maar
Net als backup kan je de operationele data natuurlijk passief of semi passief op een uitwijklocatie plaatsen voor als er zich een ramp voordoet. Naarmate de hoeveelheid data toeneemt worden storage systemen steeds zwaarder belast met de synchronisatie van de productie en de uitwijk locatie. Een archief verkleint die hoeveelheid operationele data en dus de problematiek, lees kosten, van het synchroniseren.
Sla meerdere vliegen in één klap
De implementatie van een archief met Artec verlaagd, de kosten zonder een buitensporige investering. De organisatie krijgt weer tijd om met de informatie te werken in plaats van de hele dag data te verwerken. Heikele pijnpunten in de infrastructuur worden opgelost en de beschikbaarheid van data verhoogt.